26 september, 2023|Recruitment & HR-Software|2 min|
Sollicitatieproces

De voordelen van op maat gemaakte processen in een ATS

Waarom flexibiliteit cruciaal is voor het succes van werving en selectie

Organisaties met complexe structuren en diverse afdelingen hebben vaak te maken met specifieke wervingsbehoeften en -processen. In dit geval is de mogelijkheid om processen op maat te configureren in een Applicant Tracking System (ATS), zoals Emply, cruciaal voor het verbeteren van de efficiëntie en het bieden van een optimale kandidaatervaring.

Waarom zijn op maat gemaakte processen belangrijk?

  1. Minder frustratie voor medewerkers: Medewerkers in HR en recruitment kunnen met een flexibel ATS beter anticiperen op de specifieke behoeften van hun afdeling, waarbij ze zelf de best practices kunnen afstemmen op het al bestaande proces.
  2. Kostenbesparing: Een ATS-systeem dat gemakkelijk aan te passen is zonder externe consultants of software-aanbieders, zorgt voor kostenbesparingen op onderhoud en ontwikkeling.
  3. Gerichte workflows: Op maat gemaakte processen stellen organisaties in staat om specifieke workflows voor elke vacature, afdeling of rol binnen het bedrijf te creëren. Dit maakt de wervingsprocessen overzichtelijker en effectiever en zorgt voor betere schaalbaarheid.
Sollicitatieproces op maat

Hoe verbetert maatwerk de kandidaatervaring?

  1. Gepersonaliseerde sollicitatieprocessen: Een op maat ingericht ATS kan de sollicitatie-ervaring voor kandidaten verbeteren door voor elke functie gepersonaliseerde sollicitatieformulieren, screeningsvragen en communicatie te bieden.
  2. Betere kandidaat-matching: Geautomatiseerde screeningen en matchingsfuncties in een op maat gemaakt ATS zorgen er bovendien voor dat de processen nauwkeuriger en sneller verlopen, wat kandidaten een positievere ervaring biedt tijdens het solliciteren.
  3. Effectievere communicatie: ATS-systemen zoals Emply maken het mogelijk om automatisch herinneringen of updates aan kandidaten te sturen op basis van hun status in het wervingsproces, wat bijdraagt aan een betere communicatie en een transparanter proces.

Waarom Emply?

Emply is een ATS dat zeer flexibel is in zijn configuratie. Het is dan ook ideaal voor organisaties met complexe structuren en meerdere bedrijfseenheden, dochterondernemingen en afdelingen, aangezien het toelaat om differentiatie in processen, formulieren, rollen en autorisaties te bieden. Met Emply kunnen organisaties bepaalde processen specifiek voor elke vacature, afdeling of rol binnen het bedrijf inrichten, wat de efficiëntie en effectiviteit van de wervingsprocessen verhoogt.

Een ATS dat makkelijk op maat gemaakt kan worden, zoals Emply, speelt een cruciale rol in het verbeteren van de efficiëntie en het leveren van een optimale kandidaatervaring voor organisaties met complexe structuren en diverse wervingsbehoeften. Met een flexibel ATS profiteren zowel wervingsprofessionals als kandidaten van meer gerichte en gepersonaliseerde wervingsprocessen, wat uiteindelijk resulteert in een beter eindresultaat voor de organisatie in zijn geheel.

Boek een demo en ontdek het meest flexibele en moderne recruitment systeem in de BeNeLux!